Savjetovanja

Razgovori čija polazišta su usmjerena na Vaše misli i potrebe vezane uz psihičke procese, jezično-komunikacijski i odgojno-obrazovni razvoj bit će nam vodilja da Vam kroz naš profesionalni angažman osiguramo stručnu podršku i osnaživanje.

Misli ljudska glava misao
Ikona srce
1

Psihološko savjetovanje

 • savjetovanje za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta
 • savjetovanje za adolescente i odrasle
 • coaching
Ikona govor
2

Logopedsko savjetovanje

 • logopedsko savjetovanje
 • logopedska terapija
Ikona ruka u ruci
3

Pedagoško savjetovanje

 • pedagoško savjetovanje za djecu svih uzrasta
Ikona ruka i srce
3

Coaching

Coaching je profesija usmjerena na pružanje podrške ljudima koji teže što potpunijem iskorištavanju vlastitih potencijala i uspješnom ostvarivanju svojih životnih i poslovnih ciljeva.

Psihološko savjetovanje
i individualni terapijski rad

Ljudska psiha je kao zamotano klupko šarenih konaca. Svaki problem kojeg imamo je jedno takvo manje ili veće klupko. Da bismo bilo koji problem riješili moramo ga prvo razumjeti.

Savjetovanje za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta

Rad s djecom je specifičan u odnosu na rad s odraslim klijentima. Dok u radu s odraslima dominira govor kao sredstvo komunikacije, djeca često na posredan način komuniciraju svoje želje i potrebe. Da bi mogli razumjeti djecu, trebamo koristiti za to najboljeg posrednika – igru. Djeca niže kronološke dobi često ne mogu riječima izraziti sve ono što ih opterećuje. Stoga direktna pitanja o nekom problemu ili situaciji, vjerojatno neće dati željene informacije jer djeca ni sama često ne znaju što točno osjećaju, zašto se tako osjećaju i što se točno dogodilo. Kod takvih situacija se može pojaviti frustracija i nezadovoljstvo i sa strane djeteta i roditelja. Uz to, roditelji mogu doživjeti i osjećaj nemoći i bespomoćnosti kada vide da dijete pati a ne mogu detektirati točan uzrok i/ili ne znaju kako mu pomoći.
Terapija igrom je način koji se vodi spoznajom da djeca prirodno koriste igru kao način komunikacije te kroz nju mogu prepoznati i izraziti svoje probleme i osjećaje. Preporučuje se za djecu između 3 i 12 godina.
Rad s djecom je u našem Centru baziran na principima kognitivno-bihevioralne terapije (KBT) i terapije igrom. Također se primjenjuju tehnike iz mindfulnessa.

Vesela djeca leže na travi

Savjetovanje za adolescente i odrasle

Ljudska psiha je kao zamotano klupko šarenih konaca. Svaki problem kojeg imamo je jedno takvo manje ili veće klupko. Da bismo bilo koji problem riješili moramo ga prvo razumjeti. Razumjeti problem znači spoznati kako je on nastao u prošlosti i što ga sve održava u sadašnjosti. Razumjeti problem je kao razmotati klupko u pojedine konce, različitih boja i duljina. Taj zadatak razmotavanje nije uvijek lak. No čak i kad u njemu uspijemo, često zaglavimo tražeći odgovor na pitanje „A što sad?“ Što učiniti s tom hrpom šarenih konaca?
Kroz proces psihološkog savjetovanja i psihoterapije dobivamo podršku u razumijevanju i rješavanju naših problema. Dobivamo dodatan par očiju i ušiju koje nam strpljivo, brižno i s puno korisnih znanja pomažu raspetljati naše klupko kako bismo mogli ostvarivati ciljeve koji su nam bitni, kako bismo imali kvalitetne odnose s drugim ljudima i bili potpuno prisutni u trenutku u kojem se život događa - sadašnjem trenutku. Kroz savjetovanje i psihoterapiju učimo namjerno ići putevima koji su na prvu teški, ali za koje duboko u sebi osjećamo da su ispravni za nas.
U našem Centru provodimo savjetovanje temeljeno na principima suvremenih psihoterapijskih pravaca čija je učinkovitost provjeravana i dokazana u velikom broju znanstvenih istraživanja. Naš rad s adolescentima i odraslim klijentima primarno je baziran na principima kognitivno-bihevioralne terapije (KBT) - više informacija pročitajte na ovom linku. Također primjenjujemo tehnike koje dolaze iz mindfulnessa te iz terapija koje čine tzv. treći val KBT-a, među kojima su terapija usmjerena na suosjećanje, terapija prihvaćanjem i posvećenošću te dijalektičko-bihevioralna terapija. Za tretiranje simptoma psihičkih trauma primjenjujemo EMDR psihoterapiju (više informacija o EMDR terapiji možete pročitati na ovom linku).

Za koje poteškoće nam se možete obratiti?
 • Depresivnost i osjećaj bezvoljnosti ili nedostatka nade, smisla i optimizma
 • Strahovi i anksioznost
 • Napadi panike
 • Pretjerana zabrinutost i preokupacija zdravljem
 • Nametljive i opsesivne misli te prisilne radnje
 • Poteškoće u kontroli bijesa i ljutnje
 • Poteškoće spavanja
 • Nisko samopouzdanje i samopoštovanje
 • Poteškoće u obiteljskim odnosima
 • Poteškoće u partnerskim i prijateljskim odnosima
 • Intenzivne reakcije na stres i velike životne promjene
 • Problemi u učenju i organizaciji vremena
 • Problemi u odgoju i odnosu roditelj-dijete
 • Tugovanje, suočavanje s gubicima i prekidom veze
 • Psihičke traume nastale uslijed različitih nesreća, ranjavanja, nasilnih događaja, bolesti, javnih sramoćenja, teških gubitaka, roditeljskog zlostavljanja ili zanemarivanja.
Misli vektor

Logopedsko savjetovanje
i individualni terapijski rad

Logopedska dijagnostika sastoji se u donošenju kliničke odluke o prisutnosti/odsutnosti poremećaja te dodjeljivanju dijagnoze. Nakon toga slijedi savjetovanje ili terapija.

Logopedsko dijagnostika

Logopedska dijagnostika sastoji se u donošenju kliničke odluke o prisutnosti/odsutnosti poremećaja te dodjeljivanju dijagnoze. Svrha same dijagnostike razumijevanje je klijentovih teškoća. Provodi se pomoću intervjua, upitnika, standardiziranih testova i opservacije.
Postupcima procjene utvrđujemo postoji li potreba za uvođenjem djeteta/osobe u proces logopedske terapije te primjećujemo osobitosti i karakter samog poremećaja kako bismo znali odrediti početak i tijek same terapije.

Logopedska terapija dječak

Logopedska terapija

Nakon dijagnostičke procjene i postavljanja dijagnoze ili uvidom u dokumentaciju drugih stručnjaka, započinjemo s logopedskom terapijom. Logopedska terapija provodi se individualno u trajanju od 45 minuta. Klijenti dolaze na terapiju jednom, dva puta ili više puta tjedno, ovisno o karakteru teškoća, kao i mogućnostima dolaska.
Terapija se prilagođava i usklađuje ovisno o individualnim potrebama klijenta. Naime, svakom djetetu i svakoj osobi važno je pristupiti uvažavajući različitosti i posebnosti svake ljudske osobe te prepoznajući vrijednosti i snage prije pristupanja radu na teškoćama.
Roditelji su jako važni u terapijskom procesu jer ishod i trajanje terapije ovise i o redovitim dolascima kao i o radu roditelja s djetetom kod kuće, prema uputama logopeda. Iako su dolasci na terapiju važni u procesu uklanjanja i ublažavanja teškoća, važno je primijetiti količinu vremena u tjednu koji dijete može provesti na terapiji, u odnosu na količinu vremena koju roditelj provede s njim. Uz malo dodatnog zalaganja, terapija može biti mnogo učinkovitija. Važno je znati da smo uvijek na raspolaganju za savjete i dodatna pitanja.

Logopedska terapija djevojčica i dječak

Vjerujemo u snagu misli u svima nama

Sreća nije dodatak na ono što već jeste - ona od vas traži da postanete osoba drugačija od one koja je pošla u potragu za njom.

Pročitajte našu priču

Pedagoško savjetovanje

Pružamo stručnu podršku pri samostalnom rješavanju problema i dostizanju postavljenih ciljeva u odgojno – obrazovnom razvoju.

Pedagoško savjetovanje

U kontaktu s djetetom/učenikom i roditeljima detektiramo emocijalne i socijalne poteškoće te tako osnažujemo i usmjeravamo na donošenje odluka o promjenama. Pružamo stručnu podršku pri samostalnom rješavanju problema i dostizanju postavljenih ciljeva u odgojno – obrazovnom razvoju.

Obitelj na terapiji

Coaching

U procesu coachinga klijenti produbljuju vlastite spoznaje i kreiraju željene rezultate, a sve u svrhu unaprjeđenja kvalitete svog života.

Coaching

Coaching je profesija usmjerena na pružanje podrške ljudima koji teže što potpunijem iskorištavanju vlastitih potencijala i uspješnom ostvarivanju svojih životnih i poslovnih ciljeva. Može ga se opisati kao određenu vrstu mentalnog treninga, a coacha kao tenera koji klijenta vodi kroz njega. Radi se o privremenom profesionalnu odnosu između coacha i klijenta koji se temelji na međusobnom povjerenju i partnerstvu, a počiva na pretpostavci da je svaki čovjek stručnjak za vlastiti život. U procesu coachinga klijenti produbljuju vlastite spoznaje i kreiraju željene rezultate, a sve u svrhu unaprjeđenja kvalitete svog života.

ODNOS COACH – KLIJENT
U odnosu koji uspostavljaju klijent i coach, prvi je odgovoran za rezultate, a drugi za odvijanje procesa. U skladu s tim, coach svom klijentu najprije pomaže u jasnom definiranju problema koji želi riješiti ili ciljeva koje teži postići, a potom ga podržava i potiče u utvrđivanju, razradi i provedbi aktivnosti te promjena u ponašanju koje će ga dovesti do rješenja problema ili ostvarenja cilja.  
U coachingu smo primarno usmjereni na sadašnjost: sadašnje stanje svijesti klijenta i okolnosti u kojima živi. Coach nije psihoterapeut (iako može posjedovati znanja iz različitih psihoterapijskih škola i primjenjivati neke od njihovih metoda i tehnika u svom radu) niti je savjetnik (konzultant) koji klijentu nudi gotova rješenja već pravim odabirom pitanja i drugih metoda, koje će u određenom trenutku procesa coachinga procijeniti učinkovitima za klijentov napredak, potiče oslobađanje njegovih potencijala i kompetencija koje će ga dovesti do željenog rješenja ili cilja.
Svakom klijentu se pristupa individualno i u potpunosti prilagođeno njegovim potrebama, a sva promišljanja i informacije koje klijent iznese tijekom susreta tretiraju se kao povjerljive.

KOME JE NAMIJENJEN COACHING?
Svima onima (pojedincima, timovima, organizacijama) koji žele promjenu u bilo kojoj sferi svog života i djelovanja te su spremni uložiti vrijeme i trud radeći na sebi kako bi željenu promjenu i ostvarili. Promjena predstavlja rješenje nekog trenutnog ili kroničnog problema, uklanjanje nezadovoljstva nekom situacijom ili međuljudskim odnosom, napuštanje neke nepoželjne navike i sl. S druge strane, promjena može značiti usvajanje neke nove željene vještine, podizanje kvalitete nekog međuljudskog odnosa ili zadovoljstva nekom situacijom/stanjem itd.

DINAMIKA RADA
Jedan coaching susret traje 60 minuta.
Učestalost susreta kao i cjelokupno trajanje coachinga ovisi o dogovoru klijenta i coacha odnosno prilagođeni su klijentovim potrebama.

Motivacija coaching

Male mudrosti

Zamolili smo naše klijente da nam napišu svoje dojmove o iskustvima u našem Centru.
Dok čekamo njihove inspirativne tekstove, odabrali smo nekoliko mudrosti.

Daisy flower icon

Jim Rohn

"Sreća nije slučajna, a niti je nešto što trebate željeti. Sreća je nešto što sami stvarate."

Daisy flower icon

David Kessler

"Pronalazimo mnogo toga na ovom dugom, ponekad čudnom putovanju koje nazivamo životom, ali većinom pronalazimo sebe."

Daisy flower icon

Lisa Heckman

"U društvu koje broji novac, kilograme, kalorije i korake, budi buntovnik i umjesto toga broji svoje blagoslove."