Umjetničko pedagoške aktivnosti

Nastavni sadržaji i aktivnosti temelje se na rehabilitacijskoj i glazbenoj metodi te su time primijenjeni za svu predškolsku djecu neovisno o njihovim mogućnostima. Temelj rada je višestruki razvoj i senzibiliziranje djeteta u cilju njegovog bogatijeg razvojnog životnog puta.

Glava misao krug
Ikona muzičke note
1

Glazbena radionica

Upoznavanje djeteta s glazbom provodi se kroz program širokog spektra aktivnosti i sadržaja u svrhu emocionalnog, intelektualnog i socijalno-psihološkog razvoja.

Ikona slikanje
2

Likovna radionica

Potiče razvoj fine motorike ruku, vizualne percepcije svijeta oko vas i svojeg unutarnjeg stanja.

Ikona radionice iznaneđenja
3

Radionica iznenađenja

Za vas smo pripremili raznovrsne tematske radionice iznenađenja.
Opis teme aktualne radionice iznenađenja pročitajte na našoj facebook stranici.

Glazbena radionica

Program radionice uključuje pjevanje pjesmica, izvođenje brojalica, muziciranje na Orffovom instrumentariju, te slušanje glazbe i izražavanje glazbenog doživljaja. Upoznavanje djeteta sa glazbom provodi se putem pričanja priča i izvođenjem različitih metodičkih igara.

Glazbena radionica

Razvijanjem muzičkih sposobnosti kod djeteta razvija se niz posebnih sposobnosti od kojih će imati višestruke koristi, kako u djetinjstvu tako i kasnije tijekom života. Sluh, verbalno izražavanje, sposobnost čitanja, učenje stranih jezika, matematička i kreativna sposobnost, socijalna prilagodljivost...samo su neke od sposobnosti koje uz pomoć muzike možemo razvijati.
Za povučenu djecu, koja imaju problem u ostvarivanju socijalnog kontakta muzička aktivnost omogućava djetetu da se izrazi, da se kroz pjesmu i igru „uklopi“ u društvo i razvije osjećaj kolektivnog duha.
Igraonica podrazumijeva program širokog spektra aktivnosti i sadržaja u svrhu emocionalnog, intelektualnog i socijalno-psihološkog razvoja. To uključuje pjevanje pjesmica, izvođenje brojalica, muziciranje na Orffovom instrumentariju, te slušanje glazbe i izražavanje glazbenog doživljaja. Upoznavanje djeteta sa glazbom provodi se putem pričanja priča i izvođenjem različitih metodičkih igara.
Nastavni sadržaji i aktivnosti temelje se na rehabilitacijskoj  i glazbenoj metodi te time su primijenjeni za svu predškolsku djecu neovisno o njihovim mogućnostima.  Temelj rada je višestruki razvoj i senzibiliziranje djeteta u cilju njegovog bogatijeg razvojnog životnog puta.
Cilj muzičke radionice je utjecati na razvoj kognitivnih, kreativnih i  jezičnih sposobnosti, razvijati socijalnu prilagodljivost i skladnu tjelesnu napetost, te ritam pokreta i prostora prenositi na ritam sviranja i govora. Temelj glazbene radionice je pristup djeci bez selekcije i sa stalnim pogledom na njihove mogućnosti ne vodeći se mišlju o njihovim poteškoćama.
Svi mogu sve.

Djevojčica na travi note

Vjerujemo u snagu misli u svima nama

Sreća nije dodatak na ono što već jeste - ona od vas traži da postanete osoba drugačija od one koja je pošla u potragu za njom.

Pročitajte našu priču

Likovna radionica

Potiče razvoj fine motorike ruku, vizualne percepcije svijeta oko vas i svojeg unutarnjeg stanja.

Likovna radionica

Sadržaji likovne radionice usmjereni su na upoznavanje i rad s različitim likovnim tehnikama u cilj razvijanja i poticanja likovnog stvaralaštva i kreativnog izričaja. Potiče se razvoj fine motorike ruku, vizualne percepcije svijeta oko vas i svojeg unutarnjeg stanja.

Djevojčica slika sliku

Radionica iznenađenja

Za vas smo pripremili raznovrsne tematske radionice iznenađenja.

Radionica iznenađenja

Opis teme aktualne radionice iznenađenja pročitajte na našoj facebook stranici.

Facebook icon
Centar Misli Facebook
Iznenađenje kutija konfeti

Male mudrosti

Zamolili smo naše klijente da nam napišu svoje dojmove o iskustvima u našem Centru.
Dok čekamo njihove inspirativne tekstove, odabrali smo nekoliko mudrosti.

Daisy flower icon

Jim Rohn

"Sreća nije slučajna, a niti je nešto što trebate željeti. Sreća je nešto što sami stvarate."

Daisy flower icon

David Kessler

"Pronalazimo mnogo toga na ovom dugom, ponekad čudnom putovanju koje nazivamo životom, ali većinom pronalazimo sebe."

Daisy flower icon

Lisa Heckman

"U društvu koje broji novac, kilograme, kalorije i korake, budi buntovnik i umjesto toga broji svoje blagoslove."