Lana Manestar

profesorica hrvatskog jezika i književnosti

Lana Manestar je diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu hrvatski jezik i književnost te slovački jezik. Prvo radno iskustvo nastavi stiče u školama stranih jezika gdje predaje hrvatski jezik za strance (Berlitz, Aplo). Također ima višegodišnje iskustvo rada u državnom te privatnom osnovnoškolskom obrazovanju kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti.

Najdraža sjećanja veže uz radionice iz književnosti u Dječjem domu Izvor u kojem je volontirala godinu dana. Posao u nastavi uvijek obogaćuje dodatnim nastavnim materijalima koje vrlo često izrađuje sama vodeći računa o interesu učenika. Redovito se stručno usavršava pohađanjem webinara i seminara.

U nastavi prednost daje komunikacijskom pristupu jer je najvažnije da učenici budu u mogućnosti izraziti svoje mišljenje i kritički promišljati i samostalno donositi zaključke. Nastoji razviti interes za razumijevanje i istraživanje društvenih pitanja i problema te poticati tolerantnost prema društvenim i kulturnim različitostima. U svom radu s beskrajnom toplinom i predanošću prema svakom djetetu uz sadržaje jezika, prenosi učenicima  znanja iz  književnosti, koju ističe kao svoju prvu ljubav i interes.

Koja je uloga profesora hrvatskoga jezika u Centru Misli?


U Centru Misli profesorica hrvatskoga jezika Lana Manestar vodi književnu radionicu za djecu srednjoškolskog uzrasta, pomoć pri učenju hrvatskoga jezika (za osnovnu i srednju školu) te hrvatski jezik za strance.